blogname

112
lelystadnieuws

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Vogelkundige blijkt harddrugsgebruiker


Vanmorgen kregen zowel de meldkamer van de politie, als de meldkamer van de ambulancedienst een reeks belletjes binnen. Deze bleken afkomstig van één en dezelfde beller. De man was zowel figuurlijk als letterlijk de weg kwijt. Van het onsamenhangende verhaal kon de meldkamer weinig maken. Aan de hand van het telefoonnummer werd er een politie-eenheid aangestuurd naar het bijbehorende adres.

Ondertussen

Werknemers van een wegenbouwbedrijf staan onder het genot van een bak koffie hun werkzaamheden te bespreken op de Anthony Fokkerweg (de nieuwe toekomstige doorgaande weg naast het vliegveld Lelystad). Zij zien de bestuurder van een blauwe Dacia aan komen rijden en vermoeden dat het de man is die vogels komt spotten/beoordelen rondom de werkzaamheden bij het vliegveld. De bestuurder stapt uit, groet de werknemers en begint een onsamenhangend verhaal over de Boeing die al jaren bij het vliegveld staat.

De werknemers vertrouwen de bestuurder niet en hebben het idee dat hij drugs heeft gebruikt. De man loopt door het weiland weg richting de hekken van het vliegveld en laat de deuren van de auto open staan. De werknemers besluiten de politie te bellen en geven door wat er aan de hand is.

Dan komen op de meldkamer beide verhalen samen en worden politie-eenheden aangestuurd naar het vliegveld. Ook wij hadden, uit meerdere geconstateerde feiten, het vermoeden dat de man drugs had gebruikt. Hij is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

Op het politiebureau weigert de man medewerking aan het onderzoek. Er is proces-verbaal opgemaakt; hij zal zich bij de rechter moeten verantwoorden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de auto in beslag genomen. Ook het CBR zal in kennis worden gesteld met het verzoek tot een rijvaardigheidsonderzoek.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws