Woningbranden in Lelystad

2017-09-03 13:18:13

Foto: politie

De laatste dagen hebben er twee woningbranden plaatsgevonden in Lelystad. In de nacht van zaterdag op zondag 3 september heeft er een woningbrand plaats gevonden aan de Laguna.

Aan de achterzijde van de woning stonden veel goederen tegen de woning aan welke vlam hadden gevat. Het vuur en rook zorgde voor gevaar voor een viertal andere woningen meldt de politie. De brandweer heeft vuur geblust en geventileerd, waarna de bewoners weer de woning konden betreden. Er was voor de politie geen aanleiding om verder onderzoek te doen naar de brand.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was er woningbrand op de Wold. Toen de agenten aankwamen werd al snel duidelijk dat er een man aanwezig was op de eerste verdieping van de woning. De agenten hebben direct gehandeld en met gevaar voor hun zelf met behulp van een ladder de man van de eerste verdieping gehaald. Verder zijn de omliggende woningen tijdelijk ontruimd geweest. Nadat het vuur geblust was konden de bewoners van de omliggende woningen weer naar hun woning. De woning van de brand is tijdelijk afgezet gebleven vanwege technisch onderzoek en forensische opsporing. De recherche heeft de brand in onderzoek.

Lokaal nieuws

Dodelijk ongeval

Lelystad - Bij een ongeval op de Markerwaarddijk komt een man uit Hollands Kroon om het leven. Politie onderzoekt de toedracht. Vrijdagmiddag 13 juli rond 16.30 uur rijdt een 34-jarige man uit Hollands Kroon over de N302 tussen Enkhuizen en Lelystad. Door nog onbekende reden komt hij op de verkeerde weghelft terecht en komt vol in botsing met een tegemoetkomende vrachtwagen. De hulpdiensten ambulance, brandweer en politie rukken meteen uit. Helaas mocht de hulpverlening voor de automobilist niet meer baten, hij overlijdt ter plekke. De chauffeur van de vrachtwagen, een 49-jarige man uit Drechterland, is met letsel naar het ziekenhuis gebracht. De Markerwaarddijk was enige tijd afgesloten voor het politieonderzoek en bergingswerkzaamheden. Aan het eind van de avond werd de weg weer vrijgegeven.

Lees verder...
Bijna 100 bestuurders beboet voor gevaarlijk weggedrag

Flevoland/Vechtstreek- en Utrecht/Gooi - Tijdens twee actiedagen gericht op gevaarlijk rijgedrag ten opzichte van vrachtwagens heeft de politie 96 bekeuringen uitgedeeld. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. De politie zette een gehuurde onopvallende vrachtwagen in en enkele onopvallende auto’s en motoren om de overtredingen te kunnen waarnemen. Alle overtreders werden aan de kant gezet. De politie controleerde dinsdag 10 en woensdag 11 juli tussen 13.00 en 20.30 uur op diverse wegen in Midden-Nederland. Meest in het oog sprong een bestuurder die zojuist aan de kant was gezet omdat hij met zijn mobiele telefoon bezig was tijdens het sturen. Na ontvangst van de bekeuring mocht hij weer verder, waarna hij de vrachtwagen van de politie inhaalde en opnieuw zijn telefoon in de hand bleek te hebben. Dit kwam hem te staan op een tweede bekeuring van 230 euro. Onvoldoende rekening houden met vrachtwagens Het Verkeershandhavingsteam in Midden-Nederland besloot tot deze themacontrole omdat er geregeld ongevallen plaatsvinden tussen personen- en vrachtauto’s. De oorzaak ligt veelal in het feit dat automobilisten, maar ook fietsers, onvoldoende rekening houden met de specifieke kenmerken van een vrachtwagen, zoals beperkt zicht en een langere remweg. Afleiding in het verkeer Ook zorgt afleiding in het verkeer, zoals bezig zijn met een mobiele telefoon, vaak voor gevaarlijke situaties. In driekwart van de gevallen (72 keer) werd een bekeuring uitgeschreven voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het sturen. De meest van deze bestuurders waren bezig om appberichten te lezen of schrijven. Hierin bleken vrachtwagenchauffeurs overigens bijna net zo vaak de fout in te gaan als bestuurders van personenauto’s. Weggedrag vrachtwagenchauffeurs Negen bekeuringen waren voor veel te hard rijden. In één geval moest een bestuurder zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 kilometer per uur te hard reed. Verder werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het rijden over een verdrijvingsvlak en zeven bekeuringen voor diverse overtredingen. Overigens lette de politie ook op gevaarlijk weggedrag van vrachtwagenchauffeurs ten opzichte van andere weggebruikers. Twee truckers werden bekeurd omdat ze een inhaalverbod voor vrachtwagens aan hun laars lapten.

Lees verder...
Botsing op de Ketelbrug zorgde voor flinke verkeersoverlast

Lelystad - Woensdagmiddag heeft er op de Ketelbrug een botsing plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Door het ongeluk was de linkerrijstrook afgesloten. Niemand is gewond geraakt bij het ongeluk. Het ongeluk zorgde voor een lange file op de A6. Om 15:45 werd er een vertraging gemeld tot 60 minuten in de richting van Lelystad naar Emmeloord. De weg werd om 16:00 vrij gegeven voor het verkeer. Het duurde nog enige tijd totdat de verkeershinder opgelost was.

Lees verder...
Man aangehouden dankzij camerabeelden

Lelystad - Zaterdagavond is een man aangehouden op de Meerkoetenweg inzake inbraak in de prehistorische nederzetting Swifterkamp in Natuurpark Lelystad. De man was herkend op camerabeelden. De beheerder zag rond 22:15 een man rondlopen. Hij liep op het erf en er was veel kabaal te horen. De beheerder vroeg een medewerker om controle te gaan uitvoeren. Tussentijds werden bewakingscamera's onklaar gemaakt. De vrijwilliger zag de persoon en belde direct 112. Toen motoragenten ter plaatse kwamen was de verdachte er al vandoor. Tussentijds had de verdachte de spullen die had gestolen al weggegooid. Er werden speurhonden ingezet om de verdachte te achterhalen. Een half uur later kon de man aangehouden worden op de Meerkoetenweg. Aan de hand van camerabeelden en getuigenverklaringen is de man ingerekend.De man is bekend bij de politie voor eerdere inbraken.

Lees verder...
Politie zoekt eigenaar accu's

De politie heeft donderdag 5 juli twee mannen van 20 jaar aangehouden in Zeewolde op verdenking van diefstal en/of heling. In het voertuig van de mannen werden 35 accu's aangetroffen. De politie vermoed dat deze afkomstig zijn van diefstal. Herkent u de accu's? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Brand in sporthal in Renswoude

Renswoude - woensdagmiddag is de brandweer groots uitgerukt voor een brand in een sporthal aan de Hokhorst in Renswoude. Een bedrijf was dakleer aan het branden waarna de brand ontstond Tijdens de bluswerkzaamheden zijn er een aantal kleine ontploffingen geweest. Of dit komt door de asbest is niet duidelijk. Een aantal huizen dat dicht tegen de sporthal is aangebouwd, zijn ontruimd. Bewoners wordt geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden

Lees verder...
28-jarige Boguslaw Wladyslaw Suska uit Breda vermist

Vermist sinds 11 juli , de 28-jarige Boguslaw Wladyslaw Suska uit Breda. De heer Suska is een Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is omstreeks 14:30 uur in verwarde toestand vertrokken uit de GGZ kliniek Breburg aan de Muiderslotstraat 150 in Breda. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Omschrijving van meneer: - Blank - Donker kort geschoren haar - Diverse schrammen op het hoofd - Verwondingen aan de onderarmen - Blauwe blouse en zwarte trainingsbroek Naam: Boguslaw Wladyslaw Suska Geboortedatum: 01-11-1989 Huidige leeftijd: 28 Lengte: 180 cm Haarkleur: Donker Geslacht: Man Hebt u informatie over deze vermissing? Of heeft u de heer Suska gezien? Benader hem niet zelf. Neem contact op met de politie via 0800-6070.

Lees verder...
Brand in bedrijfsverzamelgebouw Binderskampweg

Nijmegen - Gistermiddag is omstreeks vijf uur brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Binderskampweg. De brandweer heeft de brand geblust. Medewerkers van een bedrijf tegenover het pand hoorde een alarm afgaan. Toen zij gingen kijken zagen ze rook uit het dak van het pand komen. In het pand was niemand aanwezig. Hierop hebben zij de brandweer gealarmeerd. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit. De politie zette een deel van de weg af en hield omstanders op een veilige afstand. De brandweer bluste de brand en bracht enkele verbrande voorwerpen naar buiten. De brand bleef beperkt tot een kleine stapel voorwerpen, wel was er sprake van hevige rookontwikkeling. Omdat de rook via een tussenlaag in het plafond naar meerdere panden trok, heeft de brandweer bij meerdere bedrijven de voordeur geforceerd. Bij meerdere naastgelegen bedrijven is sprake van roetschade. De brandweer heeft de bedrijven geventileerd. Wat de oorzaak van de brand is geweest, is onbekend. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er geen onderzoek naar de oorzaak van de brand zal plaatsvinden. Er zijn geen sporen gevonden die duiden op brandstichting. Niemand raakte gewond bij de brand. Bron: Lars Schwachöfer / Nieuws uit Nijmegen

Lees verder...
Handhaving en politie houden verkeerscontroles in Maassluis

Op dinsdag 17 juli hielden handhavers van de gemeente Maassluis en vrijwilligers van de politie diverse algemene verkeerscontroles in Maassluis. Op de Industrieweg, Laan 1940-1945 en de Westlandseweg werden auto's en scooters selectief staande gehouden door de opsporingsambtenaren. Tijdens de controle werd een alcoholcontrole afgenomen en documenten zoals rijbewijs werden gecontroleerd. Er zijn nauwelijks bekeuringen uitgeschreven.

Lees verder...
Stankoverlast in Maassluis komt uit Europoort

Het aantal bij de meldkamer van de DCMR ingediende klachten is inmiddels opgelopen tot 49. De ingediende klachten zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Maassluis, Vlaardingen, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Rotterdam Noord. Het Milieupiket van de DCMR heeft gedurende de dag onderzoek verricht. Uit dit onderzoek blijkt dat de zwavelgeur vermoedelijk is veroorzaakt door één van de in het Europoort gebied gevestigde bedrijven. Op basis van verzamelde procesgegevens dient verder uitgezocht te worden wat de directe oorzaak van de overlast is geweest.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws