blogname

112
lelystadnieuws

De nieuwsgroep
voor Nederland!
EVA-team houdt gesignaleerde man aan in Lelystad


Een 54-jarige Amsterdammer moet 330 dagen gevangenisstraf gaan uitzitten nu hij op woensdagmiddag 27 september in Lelystad door het EVA-team van de politie eenheid Den Haag werd aangehouden.

De man was door het Hooggerechtshof van Amsterdam veroordeeld in verschillende strafzaken voor onder andere diefstal in vereniging en oplichting in de omgeving van Amsterdam en moest hiervoor 210 dagen gevangenisstraf uitzitten.
Daarnaast stond er nog een ontnemingsmaatregel voor hem open van 4700 euro met een dwangmaatregel van 120 dagen gevangenisstraf. Ook stond de man gesignaleerd voor het afgeven van DNA.
Omdat de man op een adres in Den Haag stond ingeschreven, stelde het EVA-team een onderzoek naar hem in.

Aanhouding

“We wisten hem uiteindelijk te traceren in een woning aan de Botter in Lelystad’, vertelt een politieagent van het team. “Omdat we het vermoeden hadden dat de man niet vrijwillig met ons mee zou gaan, zetten we de woning af. Dat dit vermoeden juist was, bleek toen hij probeerde te vluchten door over de schutting van de achtertuin te klimmen. We hebben hem toen in de tuin aangehouden”.
De man zal nu zijn DNA af moeten staan en zijn openstaande gevangenisstraf uit moeten zitten. Wanneer hij de ontnemingsmaatregel niet kan betalen, zal hij ook hiervoor 120 dagen gevangenisstraf uit moeten zitten.

EVA-team

Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken.
Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws