Politie slaat ruit in om woning binnen te komen

Lelystad – De noodhulpdienst van de politie kreeg donderdag een melding van een vrouw op leeftijd die zou zijn gevallen in haar woning. De politie ging ter plaatse om poolshoogte te nemen.

Om de woning te kunnen betreden moesten de agenten de ruit van de achterdeur in slaan omdat de vrouw niet zelfstandig de deur kon openen. Na controle bleek dat het naar omstandigheden goed gaat met de vrouw. De hulpdiensten ontfermde zich over de vrouw en de agenten hebben het glas van de ingeslagen ruit opgeruimd en de woning netjes achtergelaten. Een glaszetter is ter plaatse gekomen om de schade te herstellen.

Lokaal nieuws

Man gewond na botsing tegen slagboom

Lelystad - Maandagmiddag is een man op leeftijd tegen een slagboom bij Bataviastad aan gereden en raakte hierbij gewond. Twee hardloopsters hadden het zien gebeuren en boden hulp tot de ambulance ter plaatse was. De man liep een hoofdwond op aan zijn hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets van de man is thuisgebracht door een politieagent, helaas voor hem deed de motor het niet meer waardoor er "ouderwets" getrapt moest worden.

Lees verder...
Auto op de kop in de berm

Afgelopen nacht kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een auto te water langs de A6. De auto lag op zijn kop net voor Almere. Er stond maar een klein laagje water, waardoor het duikteam van de brandweer al snel rechtsomkeer kon maken. De bestuurder kon zelf uit het voertuig komen en verklaarde na een uitwijk manoeuvre in de berm terecht te zijn gekomen. Hierdoor sloeg de auto over de kop en kwam tot stilstand op zijn kop in de middenberm. De bestuurder had de auto verlaten via het achterportier. Ambulancepersoneel hebben de man nog wel overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. Een berger heeft het voertuig afgevoerd.

Lees verder...
Grote brand bij Wellnesscentrum

Dronten - De brandweer van Lelystad is dinsdagavond gealarmeerd voor een grote brand bij Wellnesscentrum Aphrodites Thermen in Dronten om ondersteuning te bieden, er was GRIP 1 afgegeven. Bij GRIP 1 komt er ondersteuning vanuit korpsen uit de gehele regio. De brand werd rond 19:10 ontdekt door een medewerker van de sauna. Door de massale inzet kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen woonhuis. Vanwege de giftige stoffen zoals chloorgas werden omwonenden aangeraden om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Rond 20:30 werd het sein "brand meester" gegeven en heeft men alleen nog werk met het nablussen. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Waardoor de brand is ontstaan is vooralsnog niet bekend.

Lees verder...
Politie waarschuwt voor inbraken

Lelystad - Het afgelopen weekend zijn er meerdere 'inbraken' gepleegd in Lelystad. In bijna alle gevallen hebben de daders zichzelf toegang tot de woning kunnen verschaffen omdat er ramen of deuren open stonden. De politie begrijpt dat het heerlijk is om met dit weer de ramen en deuren eens even lekker tegen elkaar open te zetten. Maar sluit deze ramen en deuren als u uw woning verlaat of even niet kunt opletten!

Lees verder...
Twee gewonden na steekincident, verdachte aangehouden

Lelystad - Woensdagmiddag 2 mei raakten op de Binnendijk een man en een vrouw gewond na een ruzie. Een verdachte kon worden aangehouden. Rond 16.00 uur kwam een melding van een steekincident in Lelystad-Haven. Het bleek dat op straat een man en een vrouw in aanraking kwamen met een bekende van hun. Er ontstond een conflict waarbij met een mes werd gestoken. De dader ging er vervolgens vandoor. De 38-jarige man en 27-jarige vrouw uit Lelystad werden met diverse steekwonden opgenomen in het ziekenhuis en daar behandeld aan hun verwondingen. De exacte toedracht zal door de politie verder worden onderzocht. Agenten troffen de verdachte in de omgeving aan en hij werd aangehouden. Hij, 47 jaar uit Lelystad, zit vast en zal vrijdag worden voorgeleid voor de rechter-commissaris te Lelystad. De recherche onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien van het steekincident en nog niet met de politie gesproken? Bel dan met de districtsrecherche in Lelystad via 0900-8844

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Auto volledig uitgebrand in Roermond .

Roermond - Vrijdag in de vroege ochtend omstreeks 5.30 uur is een auto aan de Gebroek in Roermond volledig uitgebrand , naast het voertuig stond een bromfiets , ook deze is in vlammen opgegaan . Er is niemand gewond geraakt . Een woning heeft door de vuur en hitte ruitschade en schade aan dakgoot opgelopen . Waardoor de brand kon ontstaan is niet bekend . De politie is een onderzoek naar de toedracht gestart .  

Lees verder...
Verdachte van auto-inbraak aangehouden dankzij alerte buurtbewoners

Op donderdagmiddag 24 mei kreeg de politie een melding van een auto-inbraak aan de Mozartlaan in Maassluis. Direct ging de politie ter plaatse om eventuele daders nog in de kraag te kunnen vatten. Vlak na de inbraak werd er niemand meer aangehouden door de politie. Alerte buurtbewoners hadden goeden en bruikbare informatie voor de politie. Dit zorgde ervoor dat de politie de verdachte op donderdagavond alsnog kon aanhouden. Het voertuig had schade aan onder andere het raam. Of de dader ook buit heeft gemaakt, is niet bekend.

Lees verder...
Autoinbraak in de Malvert

Nijmegen - Afgelopen nacht is de politie rond 3:00 gealarmeerd voor een heterdaad autoinbraak aan de 60e straat van de Malvert. De inbraak werd gepleegd in een Ford Ka. Door een goede omschrijving van de melder kon er op basis van het signalement een verdachte in de wijk worden aangehouden. Een tweede verdachte werd als laatste gezien in de 32e straat en kon ontkomen. Heeft u iets gezien of gehoord neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Vrouw beroofd op de Holpijpstraat

Arnhem - Donderdag aan het begin van de middag is een oudere vrouw beroofd op de Holpijpstraat beroofd door twee meiden. De politie stuurde een Burgernetbericht uit om de daders te pakken te krijgen. De daders vluchtten in de richting van de Herminiumstraat. De politie laat weten dat de verdachten tussen de 15 en 20 jaar oud zijn. Ze droegen beiden een knot in het haar en zouden van Surinaamse afkomst zijn. Heeft u iets gezien of gehoord neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Botsing na draaien op kruising

Arnhem - Donderdagavond zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Nijmeegseweg met de kruising Burgemeester Matsersingel. Twee auto's waren hier met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder in de Skoda draaide op de kruising en zag de andere auto te laat met de botsing tot gevolg. In beide auto's zaten drie inzittenden. Twee personen zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. De bestuurders werden onderworpen aan een blaastest welke goed werden beoordeeld.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws