Auto op zijn kop in de berm en vliegt in brand

Lelystad – Maandagavond 12 maart is een auto van de weg geraakt op de A6 bij Lelystad. De auto kwam op zijn kop in de berm terecht en vloog in brand.

Alle inzittenden hebben tijdig het voertuig kunnen verlaten. Een 7-jarig meisje en een 20-jarige vrouw uit Lelystad zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De 26-jarige bestuurder uit Almere kwam er met wat kneuzingen van af laat de politie weten. Een berger heeft het voertuig afgesleept. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Lokaal nieuws

Overval tankstation in Opsporing Verzocht

Lelystad - Op dinsdag 19 juni zal Opsporing Verzocht aandacht besteden aan een overval op een tankstation aan de Wigstraat. De overval gebeurde op dinsdagavond 21 november 2017. De politie zoekt getuigen. Omstreeks 19.10 uur kwamen twee vermomde mannen het tankstation binnen en bedreigden de medewerker met vuurwapens. Met onbekende buit gingen de daders ervandoor in een auto waarin vermoedelijk nog een derde persoon zat. De auto reed via de Wigstraat weg in de richting van het Langezand. Signalement De daders maakten vermoedelijk gebruik van een grijze Volvo V40. Eén van de overvallers droeg mogelijk een Post NL-jas. Verder droeg hij een baseballpetje en grijze wollen handschoenen. Hij is ongeveer 1.85 meter lang heeft een licht getinte huidskleur. De andere verdachte droeg zwarte bovenkleding, een zwarte muts en zwarte wollen handschoenen. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en heeft een getinte huidskleur. Geef uw tip door! Getuigen die iets hebben gezien dat kan bijdragen aan het oplossen van dit misdrijf, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook, bij M., via 0800 – 7000 of www.meldmisdaad.nl. Opsporing Verzocht wordt elke dinsdagavond uitgezonden op NPO1 om 20.30 uur.

Lees verder...
Politie vraagt om herkenning van fietsen

Lelystad - Vandaag 2 verschillende meldingen van verdachte situaties. Bij beide meldingen zouden 2 jongens met een elektrische fiets in de hand lopen. Bij de eerste melding roept de melder iets naar de jongens en laten zij de fiets achter bij de Meent. Dit is de fiets op foto 1. Bij de volgende melding lopen 2 jongens met een fiets in de hand. Melder ziet dat de fiets nog op slot staat. De fiets wordt uiteindelijk achter gelaten in de Jol ter hoogte van de Jol 24. De jongens hebben door dat ze gevolgd worden en hebben snel de benen genomen. Zie foto 2. Tip van de politie: Beide fietsen stonden netjes met een ketting op slot, maar niet aan een paaltje of iets dergelijks. Zet de fiets altijd op slot aan iets zoals een lantaarnpaal, dan kunnen dieven de fiets niet optillen en meenemen. Kennelijk hebben dieven het voorzien op elektrische fietsen. Herkent u 1 van de fietsen neem dan contact op met de politie op nummer 0900 8844.

Lees verder...
Auto zakt door zijn hoeven door kofferbak vol koper

Lelystad- De politie trof na aanleiding van een melding van een oplettende burger, een auto aan die behoorlijk door zijn hoeven was gezakt. Er bleek achterin een flinke hoeveelheid koper te liggen. De inzittenden konden de agenten niet duidelijk aantonen hoe ze hier aan kwamen. Het koper is in beslag genomen. De vraag van de politie is; herkent u dit koper of weet u waar het mogelijk vandaan kan komen? Heeft u één of andere stripheld aan de slag gezien? Waarschijnlijk is het koper gestript van een grijs omhulsel. Het betreffen koperen kabels bestaande uit bij elkaar gebonden koperdraden waarbij de doorsnede een driehoek is

Lees verder...
Gewonde bij botsing tussen grasmaaier en auto

Lelystad - Maandagochtend heeft er rond 7:30 een botsing plaatsgevonden tussen een grasmaaier en een auto. De auto sloeg na de aanrijding over de kop en de grasmaaier belandde op zijn kant. Er is één persoon gewond geraakt. Door het ongeval was de Oostranddreef in de richting van de Binnenhavenweg tijdelijk afgesloten. De politie doet onderzoek naar het ongeval.

Lees verder...
Hennepkwekerij ontmanteld

Lelystad - De politie heeft vanmorgen een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner is aangehouden en zal worden gehoord door de recherche. De planten en benodigdheden zijn in beslag genomen en zullen vernietigd worden. De stroom werd illegaal afgetapt en hier zal ook aangifte van gedaan worden. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Gewonden door buitenbrand Rhenen.

Rhenen - op woensdag 20 juni is de Brandweer met spoed uitgerukt voor een buitenbrand op de cuneraweg in Rhenen. Volgens de veiligheidsregio Utrecht was de brand ontstaan in een airco unit. 2 personen hebben brandwonden opgelopen. Hoe de brand in de airco unit is ontstaan is voor alsnog niet duidelijk. (Foto: P. van Verseveld - Twitter: Veiligheidsregio Utrecht)

Lees verder...
Huurder verwijdert samen met wijkagenten hennepplanten uit tuin

Nijmegen - De wijkagent en een huurder hebben samen hennepplanten verwijderd uit de achtertuin van een woning in de wijk Hatert. Er waren al meerdere meldingen binnen gekomen bij de woningbouwvereniging en de politie over stankoverlast. Toen de wijkagent bij het adres aankwam werden er een aantal hennepplanten aangetroffen. Omdat het om een kleine hoeveelheid gaat zal er geen strafvervolging plaatsvinden. Wel moest de bewoner samen met de wijkagent de planten afknippen, deze zijn in beslag genomen. De woningbouw zal nog verdere stappen ondernemen.

Lees verder...
Politie houdt derde verdachte aan voor woningoverval

Bemmel - In het rechercheonderzoek naar een overval op een woning aan de Flierenhofstraat in Bemmel hield de politie op woensdag 20 juni een derde verdachte aan. Het gaat om een 22-jarige man uit Gendt. Begin maart werden al twee verdachten aangehouden. Zij zitten nog vast. De gewelddadige woningoverval vond plaats in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus 2017. Twee onbekende mannen drongen de woning binnen en mishandelden de bewoner. Die raakte daarbij gewond. De verdachten gingen er zonder buit vandoor. In het onderzoek werden eerder een 22-jarige man en de 24-jarige vrouw uit Bemmel aangehouden. Zij zitten ook nog vast op verdenking van betrokkenheid bij de overval.

Lees verder...
Verdachte aangehouden voor straatroof

Almelo - De recherche hield op dinsdag 19 juni een 18-jarige man uit Almelo buiten heterdaad aan op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof. Het slachtoffer had via een datingsite een afspraak gemaakt met een vrouw die hij op 23 april op de Willem de Clerqstraat zou ontmoeten. Toen hij op de afgesproken plaats aankwam trof hij geen vrouw aan, maar stonden er twee mannen hem op te wachten. Onder dreiging van geweld werd hij bestolen van diverse eigendommen. De recherche startte een onderzoek dat resulteerde in de aanhouding van de verdachte. Hij is ingesloten voor verhoor.

Lees verder...
Getuigen gezocht van beroving man op driewielfiets

Amersfoort - De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de beroving van een man op een driewielfiets. Het slachtoffer werd dinsdag 12 juni omstreeks 12.30 uur in de Brouwerstunnel van achteren benaderd door een onbekende man met een voorwerp in de hand die hem beroofde van zijn portemonnee. De dader vertrok in de richting van de Puntenburgerlaan. Onbekend is of hij op de fiets was of lopend. Een voorbijganger bekommerde zich om het ontdane slachtoffer. Uw tip! De politie is een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien. Hebt u iets gezien? Of weet u wie de dader is? Neem dan contact op met de politie via 0900 88 44, of bel anoniem met M. via 0800 – 7000.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws