blogname

112
lelystadnieuws

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Actievoerders opgepakt bij Oostvaardersplassen


Lelystad - De politie heeft zondag vijf actievoerders opgepakt bij de Oostvaardersplassen nadat zij het hek van Staatsbosbeheer hadden doorbreken.

Door het openbreken van het hek konden ongeveer 250 demonstranten het terrein van het bezoekerscentrum komen. De politie heeft de demonstranten aan het begin van de middag van het terrein verdreven. Hardhandig optreden bleef hierbij uit.

De demonstranten zijn boos hoe er om wordt gegaan met de grote grazers en de hoeveelheid voer wat wordt gegeven aan de edelherten, heckrunderen en konikpaarden. Onder de druk van de actievoerders werd een maand geleden de provincie toch besloten dat de grote grazers gevoerd moeten worden. Onafhankelijke dierenartsen geven aan dat het bijvoeren op correcte wijze wordt uitgevoerd, maar de actievoerders zijn het daar niet mee eens.

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws