Jeugdbrandweer Lelystad 5de van Nederland

Zaterdag 3-10 stond er voor de jeugdbrandweer van Lelystad de landelijke finales op het programma in Capelle aan den Ijssel. De brandweermannen en vrouwen van de toekomst zijn voortvarend te werk gegaan. De melding die men kreeg was een kleine buitenbrand bij een bedrijf op de Groenendijk. Ter plaatse werden ze opgevangen door de melder en die vertelde dat er aan de achterzijde van het pand pallets in brand stonden. Er werd direct de verkenning in gezet en men constateerde dat er gasflessen in de buurt stonden en dat de brand waarschijnlijk was uitgebreid naar binnen. De gasflessen werden gekoeld, zodat de 2de ploeg veilig naar binnen kon. Eenmaal binnen troffen ze een slachtoffer aan die uit het pand werd gered en overgedragen werd aan de ambulance. De brandhaarden werden bestreden en eenmaal onder controle kwam het sein: “Brandmeester” . De hele inzet duurde zo een 22 minuten en daarna was het afwachten op de prijsuitreiking. Bij de prijsuitreiking kreeg men te horen dat ze met een 987 punten een mooie 5de plaats hebben gehaald.

JBRW lelystad