Knappe prestaties van jeugdbrandweer post Lelystad bij kwalificatiewedstrijden

Op 23 april heeft de jeugdbrandweer van post Lelystad met 3 ploegen meegedaan met de kwalificatiewedstrijden voor de landelijke finales in Nijverdal. De wedstrijden werden gehouden op het terrein van Ten Cate Protective.

De juniorenploeg kreeg een brandmelding op een kantoor. Na de verkenning bleek dat er brand was in een van de kantoren die was doorgeslagen naar een ander kantoor. Extra hindernis was dat er veel water in de brandkraan stond waardoor het even duurde voor deze gebruikt kon worden. Toen dit was opgelost was werden door de bevelvoerder 2 stralen lage druk ingezet en was de brand snel meester.

Uiteindelijk bleek deze handelswijze goed voor een 5de plaats, met slechts 6 punten achterstand op de nummer 4. Helaas viel de juniorenploeg daarom net buiten de plaatsing voor de halve finales omdat alleen de eerste 4 ploegen door gingen naar een volgende ronde. Wel een zeer knappe prestatie voor deze jonge ploeg waar we zeer trots op zijn!

Junioren

Junioren

De aspiranten kregen een brandmelding in een werkplaats met kantoor. Na een verkenning bleek dat er brand was in een magazijn met een doorslag naar het kantoor. Uit een goede verkenning bleek bovendien dat er nog een alternatieve toegangsweg was. Zo konden ook hier snel 2 stralen lage druk worden ingezet om de brand meester te worden. Beide ploegen wisten de brand ruim binnen de speeltijd van 25 minuten te blussen.

Ploeg rood

Ploeg rood

Junioren

Junioren

Bij de prijsuitreiking bleek dat team rood een 4de plaats had behaald en daarmee en plek heeft veilig gesteld in de kwartfinale op 28 mei. Team blauw was zelfs de allerbeste ploeg op de baan en heeft daarmee direct een plek veiliggesteld voor de halve finale op 18 juni. Van beide ploegen uiteraard ook een zeer goede prestatie.

1ste plaats

1ste plaats

De vreugde werd helemaal compleet toen bleek dat de jeugdbrandweer van post Zeewolde 3de was geworden en zich dus ook geplaatst had voor de kwartfinale. Kortom: een hele mooie wedstrijddag voor Jeugdbrandweer Flevoland.