Woningbranden in Lelystad

03/09

Foto: politie

De laatste dagen hebben er twee woningbranden plaatsgevonden in Lelystad. In de nacht van zaterdag op zondag 3 september heeft er een woningbrand plaats gevonden aan de Laguna.

Aan de achterzijde van de woning stonden veel goederen tegen de woning aan welke vlam hadden gevat. Het vuur en rook zorgde voor gevaar voor een viertal andere woningen meldt de politie. De brandweer heeft vuur geblust en geventileerd, waarna de bewoners weer de woning konden betreden. Er was voor de politie geen aanleiding om verder onderzoek te doen naar de brand.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was er woningbrand op de Wold. Toen de agenten aankwamen werd al snel duidelijk dat er een man aanwezig was op de eerste verdieping van de woning. De agenten hebben direct gehandeld en met gevaar voor hun zelf met behulp van een ladder de man van de eerste verdieping gehaald. Verder zijn de omliggende woningen tijdelijk ontruimd geweest. Nadat het vuur geblust was konden de bewoners van de omliggende woningen weer naar hun woning. De woning van de brand is tijdelijk afgezet gebleven vanwege technisch onderzoek en forensische opsporing. De recherche heeft de brand in onderzoek.