Dronken schoonmaker rijdt met stadsbus tegen pand Arriva

30/12

Foto: politie

30/12

Foto: politie

Lelystad – In de nacht van zaterdag op zondag is een dronken schoonmaker met een stadsbus tegen het pand van Arriva gereden. De bus en het pand raakte flink beschadigd.

De man was met de bus door de wasstraat gereden en had een bocht niet genomen laat de politie weten. Gezien het op het terrein gebeurde bevonden zich er geen passagiers in de bus. De bestuurder, een 66-jarige man uit Lelystad, werd onderworpen aan een blaastest en hieruit bleek dat hij drie maal meer gedronken had dan toegestaan. Verder beschikte de man ook niet over een bus rijbewijs. Zijn “gewone” rijbewijs is ingenomen en er is proces verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs. De man moet zich later verantwoorden voor de rechter.