Auto in beslag genomen na rijden onder invloed alcohol

25/01

Foto: Politie

25/01

Foto: Politie

Lelystad – Gisteravond rond 23.00 uur zagen agenten op de Larserdreef in Lelystad een Pools voertuig rijden met opvallend rijgedrag. Het voertuig slingerde, gaf foutief richting aan, was zichtbaar in slechte staat en hield zich opvallend op in een woonwijk. Nadat wij het kenteken in de politie systemen na hadden gekeken zagen wij dat het voertuig geen geldige tenaamstelling meer had.

De politie rook een alcohollucht uit het voertuig komen waarop wij de bestuurder onderwierpen aan een ademtest. De tester gaf een A-indicatie aan als uitslag wat betekend dat de man zijn medewerking werd bevolen aan een ademanalyse op het politiebureau. Hierbij troffen de agenten bij de controle een geslepen broodmes en een Stanley-mes aan in de bestuurdersdeur.

Omdat de mannen niet konden aantonen wie de eigenaar van het voertuig was en omdat de tenaamstelling verlopen was is het voertuig door ons in beslag genomen. Bij het leeghalen van het voertuig kwamen verschillende inbrekerswerktuigen, messen en een ploertendoder uit het voertuig. De drie passagiers hebben een bekeuring gehad voor het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen en een bekeuring voor het voorhanden hebben van wapens.

De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau waar hij een uitslag van 210 UG/L blies. Voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs zal de man zich in april dit jaar voor de rechtbank in Lelystad moeten verantwoorden. Verder heeft de bestuurder 3 bekeuringen gehad voor het voor handen hebben van wapens, voor handen hebben van inbrekerswerktuigen en voor het rijden met een voertuig waarvan het kenteken zijn geldigheid heeft verloren.