Vijf mannen overvallen woning in Lelystad

Lelystad – Zondag 22 maart werden drie mannen in een woning aan de Galjoen 24 overvallen.

Rond 16.30 uur wordt aangebeld bij een woning aan de Galjoen 24. Eén van de bewoners doet de deur open en ziet twee mannen staan. Ze vragen of ze even binnen mogen komen. Eenmaal in de woning bedreigd één van de mannen de twee bewoners (van 23 en 29 jaar) en een 18-jarige vriend met een mes. Op dat moment komen er nog drie mannen de woning in. De bewoners en de vriend weten vervolgens te ontsnappen uit de woning. De overvallers komen nog achter de gevluchte mannen aan, maar staken hun poging en gaan er kort daarna vandoor in onbekende richting. Ze hebben uit de woning een aantal spullen meegenomen.

Signalementen

Verdachte 1

Man tussen 25 en 28 jaar oud
Licht getinte huidskleur
Gespierd postuur
Zwart haar kort geschoren,
Licht grijs kleurig jasje, strak heup model

Verdachte 2
Man van ongeveer 30 jaar oud
Licht getinte huidskleur
Dik postuur, ik zag een dikke buik
Zwart golfend haar met opgeschoren zijkanten
lange zwart kleurige baard
Zwart kleurige jasje, dicht gedragen
Zwart kleurige skinny broek
Op de rechterhand een schedel getatoeëerd

Verdachte 3
Man van ongeveer 50 tot 55 jaar oud
licht getinte huidskleur
kaal hoofd
Adidas trainingspak blauw van kleur met rood kleurige schouders

Verdachte 4
Man van ongeveer 20 jaar
licht getinte huidskleur
Zwarte sweater met capuchon

Er was nog een vijfde verdachte. Maar daar is helaas geen goed signalement van.

Aanhouding

Kort na de overval werden drie verdachten aangehouden. Na onderzoek bleek dat de drie mannen niets met de overval te maken hadden. Ze werden dezelfde avond vrijgelaten en zijn geen verdachten meer in deze zaak.

Iets gezien?

Heeft u deze mannen gezien of weet u wie het zijn en heeft u uw informatie nog niet gedeeld met de politie, doe dit dan direct via 0900-8844. U kunt zich ook anoniem melden via www.meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000.